bkvtablak
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
48 - 50

48

Évjárat: 1992 vagy 1993 , nem a hagyományos lekerekített, hanem szögletes sarkú táblára szitázták.

Évjárat1994. június, első tojáslogós

Belső oldalA Sósfürdő megállót Csepel felé hibásan Sósfürdő utcaként tünteti fel. A balos által megjelölt irányhoz képest nincs megállóváltozás.

Évjárat: 1995. szeptember. Sajnos festék került rá és érdekes módon egy sáv mentén nem sárgult meg.

Belső oldal: Rengeteg átszállásmódosítás történt, a logikusabb tájékoztatás elve miatt. Ezek közül csak a tényleges változásokra térek ki. Megszűnt járatok: 31-es villamos, 35, 135, 148-as buszok. Lerövidült: 19-es. Sósfürdőnél Csepel felé hibásan jelöli a HÉV-et is, holott 1978 óta nem jár itt.

Évjárat: 1996 január, még kemény műanyagból

Belső oldal: Megállók nem változtak (a Sósfürdő utca sem lett korrigálva), az átszállásokban ismét sok változás történt, de ezek többnyire csak a logikusabb tájékoztatás elve miatt (illetve a villamosok irányát is feltüntették). A jelentősebb változtatás a megszűnt 38-as kiszedése és az 1995 decemberében indult 193-as beszerkesztése. 

Évjárat1997 - 1998 fordulóján

Belső oldal: Megszűnt járatok: 38, 99. Új járat a 99A. Pestszenterzsébet neve Pesterzsébet lett, ezt a megállóknál módosították. A Pannónia út átszállásait a Kós Károly térhez helyezték. Kőbánya Kispestre a 80-as helyett a 98-as közlekedik.

Évjárat: 1999

Külső oldalVastagbetűs és számos típus, csak néhány járaton alkalmazták a korszakban.

Belső oldalA korszakban néhány járatra jellemző megállólistával és a megszokott vastag járatszámmal. A megállók elnevezésében és számában nem történt változás 1998 óta, csak a helytelenül megjelenített Sósfürdő utcából leszedték az utca feliratot. Az átszállásokban rengeteg változás történt, de ezek többnyire csak logikusság szempontjából. Amit lényeges kiemelni, mert közlekedési változáshoz kapcsolódik: a keresztúr-busz beindítása.

Évjárat: 2000, szeptember

Belső oldal: A 93-as helyett a reptér-busz közlekedik.

Évjárat: 2001. október

Belső oldal: A 13-as villamos helyett 3-as villamos közlekedik.

Garázsmeneti tábla 1997-ből, puha műanyagból.

Garázsmeneti tábla 2000 körülről.

48A

Évjárat: 1991, első széria, a járat indulásakor.

Külső oldalNagyon érdekes, hogy a külső feliratban is elhelyezték a VÁ. rövidítést.


Évjárat: 1992 - 1993

Külső oldal: Tanácsház tér -> Szentimre tér , A Vá. felirat eltűnt.

Belső oldal: Csak megállónévváltozás a végállomáson kívül: Vasmunkás tér -> Rákóczi tér. Valamint a 38-ast már keret jelöli.

Évjárat: 1994. november, első tojáslogós

Külső oldal: A két végállomást felcserélték.

A járat takarékossági okokból 1995-től csak időszakos jelleggel közlekedett tanítási napokon a reggeli csúcsidőben (tehermentesítve a 48-as járatot).

Évjárat: 1998

Belső oldal: Készítői figyelmetlenül dolgoztak. Csak a logó kicserélésével és a dátum eltüntetésével törődtek. Az 1995-ben és 96-ban megszűnt járatokat még mind láthatjuk: hosszú 19-es, 38, 38 és 148. A bal oldalon ráadásul fölöslegesen átszerkesztettek a Szent Imre tér megállóhellyet: vékonybetűsként olvashatjuk.

Évjárat: 1999

Belső oldal: Most sem sikerült rendesen elkészíteni az átszállásokat. A II.Rákóczi Ferenc út átszállásait vékony betűkkel átszerkesztették, törölve a megszűnt 38, 38-as járatokat, beszerkesztve a 38A-t, melyet már 1996-ban meg kellett volna tenni. Azonban a 148-as, 19-es továbbra is a helyén van.

Évjárat: 2001, utolsó tojáslogós

Belső oldal: Törölték a 19-est és a 148-ast, ezzel 6 év után végre aktuális állapotoknak megfelelő tábla lett legyártva.

A járat a 2005-ös nyári szünetben végleg megszűnt. Ilyen táblából még az utolsó napokban is volt kinn bőven.

49

Évjárat: 1986. április - 1988. január (Már 116-os közlekedik a 16A járat helyett, de még létezik a 12,12A járat).

Külső oldal: Ekkoriban a buszok végállomása a Moszkva téren belül a Dékán utcánál volt.

Belső oldal: A Rókushegyi lépcső megálló és az Öregek napközi otthona véletlenül fel lett cserélve.

Évjárat: 1988 június - 1989 március (Már nem jelzi a J járatot, de a 16-116-os buszok még a Moszkva térről indulnak).

Belső oldal: Megszűnt 12,12A és J törlése, valamint a megállófelcserélés korrigálása.

Évjárat: 1992 május - 1993

Külső oldalAz autóbuszok végállomását 1992 májusától az 56-os család mellé helyezték, így eltűnt a Dékán utca felirat.

Belső oldal: Az új végállomási hely kapcsán buszok a megfordulás után újabb megállót kaptak a Moszkva térnél. Megszűnt az 5-ös, rövidült a 16-os és a 116-os, a 84-esből 84 lett, valamint feltüntették a korábban elmaradt Várbuszt is. Az átszállások közül véletlenül kimaradt a 21-es.

Évjárat: 1994. szeptember, első tojáslogós

Évjárat: 1996 március, puha műanyag

Belső oldalA listából hézagot hagyva törölték a lerövidült 12-est és a megszűnt 84-est.

Évjárat: 1997 második fele, kemény műanyag. Tartalmi különbség nélkül.

Évjárat: 1999 július (Megépült az új Hűvösvölgyi végállomás és megszűntek az 56-os 56E járatok)

Belső oldal: A megállólistát igénytelenül módosították: 56=>letörölt E betűs 56E, az 56 helyén hézag, illetve bal oldalon a Moszkva tér megállónevet már a tábla kiadása után lematricázták, mert a Retek utca nevet kapta.

Évjárat: 2002 (pufibetűs), utolsó tojásos. A járaton 2003-tól bkv+ márkavédjegyes felújított FOK-GYEM kijelzős Ikarusok közlekedtek, így a táblagyártás csak pótlások vagy kijelzőromlás esetére korlátozódott.

Belső oldal: Érdekes módon, az előző táblán lévő Retek utcai matricázott verzió nem került nyomtatásra, a megállónév Moszkva tér maradt.

Évjárat: ~ 2005

Belső oldal: Két megálló nevének megváltozása (még 2003 szeptemberében, a márkavédjegy bevezetésekor)

50

Évjárat: 1992 körül

Külső oldal: A Szabadkai út felirat kicsinyített, régi típusú betűs kiírás. Igen ritkán alkalmaztak ilyet

Belső oldal: A végállomás utólag szerkesztett. Korábban valószínűleg B.tétény rövidítés volt olvasható. Érdekesség a villamosos oszlop megléte - ez még az 1983 előtti táblákról maradt meg, ahol szerepelt a 43-as villamos.

Évjárat: 1994. szeptember, első tojáslogós

Évjárat: 1999. szeptember (A Campona megnyitásakor változott a járat végállomása)

Külső oldal: Teljes átdolgozásra került. Érdekes párosítás a Campona klasszikus tojásos betűkkel való kiírása (szebb külsőt ad a táblának), más vonalakon az átszerkesztéseket már az új típusú betűkkel végezték. A Balatoni út végállomás régi felirata mellé a Szoborparkot szerkesztették egyedi betűkkel.

Belső oldal: Vékonybetűs megállólista és új típusú tojáslogó. Megállóváltozsok Balatoni út felé: Campona Vá. és ehhez kapcsolódóan megállás a Lépcsős utcánál. Új megálló az Aszály utcánál. Tőke utca -> Aradi utca. Másik irány: itt csak a Campona miatti többletmegálló a különbség. Látható az 1998-ban indult tétény busz is. Érdekes a bal oldali lista Jókai Mór utca megállójának felirata.

E tábla szintén 1999-ben készülhetett, azonban itt a Jókai Mór utca felirat listatisztán szerepel.

 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - TUDJ MEG TÖBBET SELENA GOMEZ MAGÁNÉLETÉRÕL, SZERELMÉRÕL, CSALÁDJÁRÓL, KARRIERÉRÕL!    *****    HA TE IS IMÁDOD A ZÖLD ÍJÁSZ VILÁGSIKERÛ SOROZAT ELBÛVÖLÕ SZERELMESPÁRJÁT AKKOR ITT A HELYED! MAGYAR OLICITY SITE    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    ARIANA GRANDE TODAY - MAGYARORSZÁG EGYETLEN ARIANA GRANDÉVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA - TUDJ MEG RÓLA MINDENT    *****    KOSEMBLOG.GP//A MAGYAR "A SZULTÁNA" RAJONGÓI OLDAL//BY: KÖSEM// KOSEMBLOG.GP//MINDEN, AMI KÖSEM...