bkvtablak
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
141-150

141

Évjárat: 1987 előtt (Volán Garázs felirat nélküli széria)

Megállós oldal nem készült, mindkét oldal azonos.

Évjárat: 1987 - 1990 augusztusa (még jelzi az 1-est)

A járat útvonala 1993 első felében hosszabbodott meg Kelenvölgyig (a 172-es megszűnésekor).

Évjárat: 1994 szeptember, első tojáslogós széria

Külső oldal: A változásnak megfelelően módosítva régi típusú betűkkel.

Évjárat: 1998 körül (viszont az 1996 szeptemberében indult 103-ast kifelejtették)

Belső oldal: Érdekes módon logó nélkül készült. Valószínűleg újabb típusú logót kívántak szerkeszteni, de a munkát félbehagyták. A megszűnő 1-es és 83-as járatokat hézagot hagyva törölték.

142

Évjárat: 1984 november (Az 1-es villamos már a Bécsi úton végállomásozik) - 1986 november (A 118-os még Vörösvári út körforgalomban közlekedik!)

Belső oldal: A 80-as évek közepén létező Polgár utcai megálló is a korai balosszériáról tanúskodik. Érdekes módon nincs Bogdáni út megálló. Talán szerkesztési hiba, vagy hosszabb jellegű elterelés a korszakban?

Duplaoldalas a 80-as évek végéről.

Évjárat: 1994 augusztus, első tojáslogós és egyben utolsó széria

Külső oldal: Korvin Ottó tér -> Szentlélek tér

Belső oldal: A Polgár utcai megálló megszűnt (még 1987-ben). Itt már természetesen szerepel a Bogdáni út.

A szigetre kirándulóknak kiváló szolgáltatást nyújtó 142-est kihasználatlanságra hivatkozva takarékossági okokból megszűntették sok más járattal együtt. A vonalon az utolsó időszakban már Ikarus 405-ösök is jártak ezért ténylegesen kevés tábla készült.

143

Évjárat: 1987 körül (megállós ismereteim alapján)

Évjárat: 1989 körül

Belső oldal: A végállomáson már nem jelölik a 145 és 146-os járatokat, a Dömös utcánál pedig jelölték a 186-ost (fölöslegesen).

Évjárat: 1994 augusztus, első tojáslogós

Belső oldal: Dömös utca -> Templom utca.

Évjárat: 1998 körül, táblaelhasználódás miatt készült. Tartalmi különbsége nincs.

Évjárat: 2001 október, utolsó tojáslogós

Belső oldal: (figyelem! a külső oldal változatlan továbbra is!) A Békás busz vékonybetűkkel beszerkesztve. Igen ritka jelenség a 2001-es tábláknál az RT. nélküli logó.

144

Műanyagra fújt duplaoldalas a 80-as évekből.

Évjárat: 1987 augusztus (jelöli a 131-es járatot) - 1990 (piros szín használata)

Belső oldal: Jól látszik a 131 és 44A járatok listaszerkesztése, ezek a járatok 1987-ben indultak, így ezeket be kellett szerkeszteni szitázás előtt.

Évjárat: 1991

Belső oldal: Igen különleges darab. Az 1990-es és 91-es évben alkalmazott átszállási számtípusokkal találkozunk, melyeket még piros járatszámokkal szoktak alkalmazni, azonban itt minden gyorsjáratot feketével nyomtattak. 1991-et támasztja alá az előző rendszer maradványaként még rövid ideig élő Varga József utca. Érdekes még a Rákosi út /Mátyás király út/ megálló két sorba írása. Ez a tábla ritka példa a balosokon alkalmazott tojáslogós megállólistás betűtípusra: a végállomás ezekkel készült . A belső járatszám az átlagosnál nagyobb méretű. Változás még a másik baloshoz képest: a Diófa utcánál törölték a 130-as átszállást.

Évjárat: 1994 szeptember, első tojáslogós

Külső oldal: A Rákosszentmihályi végállomás három sorba került.

Belső oldal: Megállóváltozások a balos által megjelölt irányhoz képest: Varga József utca -> Szent Korona utcai lakótelep, Rákosi út /Mátyás király út/ -> Mátyás király utca 71, Varga József utca -> Szent Korona utca.

Évjárat: 1997 első fele, puha műanyag.

Külső oldal: A betűket vékonyították és kicsinyítették, így lehetővé vált a rövidítésmentes kiírás. A számot is kicsinyítették és ritkán tapasztalt módon elnyújtották.

Belső oldal: A korszakban még igen ritka vékonybetűs megállólista, mely igen ritka párosítás puha táblával. Új megálló a Fischer István utcánál. Megszűnt járatok 46 és 132-es autóbusz. Számos, korábban elmaradt átszállást pótoltak (pl. 192-es busz, 80-as troli).

Évjárat: 1998 vagy 1999, kemény műanyag

Külső oldal: Visszatértek a 94/9-es mintához.

Belső oldal: Csak a logóban különbözik: egy Rt-t szerkesztettek bele.

Évjárat: 2000 december

Külső oldal: Ismét az 1997-es külső.

Belső oldal: Az Örs vezér téri lista átszerkesztésén - 100-as helyett EXPO járat, 63-as villamos, rákoskert busz - kívül nem történt változás.

Évjárat: 2001 október, utolsó tojáslogós

Belső oldal: Egyetlen különbség: A 13 és 63 villamosok helyett 3-as közlekedik.

144

Évjárat:  2003 a járat indulásakor

Külső oldal: Már az újlogósok típusával készült

Belső oldal: Átmeneti széria, már logó nélkül. Az utolsó szériás tojástábláknál megtlaálható megállólistával, csak ezekre jellemző piktogramokkal. Nagyon érdekes még a keretezetlen járatszám

145

A járat 1977 január és 1981 januárja között létezett, napi 3 indulással.

A fenti járat megszűnése után Békesmegyeren indult ezzel a számmal új járat.

Évjárat: 1988 körül

Belső oldal: A Medgyesi Ferenc utca vastagon írt betűi listaszerkesztések lehetnek.

Évjárat: 1991 - 1993

Belső oldal: Bogár Ignác utca -> Hatvany Lajos utca. Más megálló esetén pontosabb tájékoztatás,vagy írásmód változatás pl: HadriÁnus-->HadriAnus történt. Az összes lehetséges átszállást feltűntetése.

Évjárat: 1994 augusztus, első tojáslogós

Külső oldal: Megszűntek a rövidítések, a Békesmegyer felirat vékonyabb betűkkel lett kiírva (helyszűke miatt).

Belső oldal: A körjáratjelleg miatt piktogramok használata. A Madzsar József utca helyett hibásan Hadzsar József utcát tüntettek fel.

Évjárat: 1998 körül 

Belső oldal: A piktogramok sorrendje változott. A hibás utcafeliratot vékony betűkkel korrigálták.

E táblán ugyanaz a megálló egy másik (egyedi) átszerkesztéstípussal látható.

146

Évjárat: 1983 körül, korai végállomáselnevezésekkel

KÉPET KERESEK JOBB ÁLLAPOTÚ TÁBLÁRÓL!

Évjárat: 1989

Külső oldal: Pontosabb utastájékoztatás érdekében a Békásmegyer felirat megjelenése. A körforgalomjelleg megmaradt, de a Bogár Ignác utcát jelölték meg a táblán "végállomásnak".

Belső oldal: 89-90-től megjelenő utastájékoztatási forma: minden lehetséges átszállás megjelölése. Megállónévváltozások: Bálint György utca (Bölcsöde) -> Bölcsöde , Hév állomás -> Békásmegyer ~.

Évjárat: Valószínűleg 1994, de dátum nélkül készült (A piktogramok elhelyezkedése alátámasztja az évjáratot)

Külső oldal: Az Újmegyeri tér végállomás felirata vékonyabb és kisebb betűkkel készült. A Bogár Ignác utca neve Hatvany Lajos utca 1990 óta, ez a felirat is ilyen betűkkel készült. A járatszám alatt utalás a körforgalmi jellegre.

Belső oldal: A körjáratokra jellemző piktogramos megoldás. Békásmegyer, Hév állomás megálló azért került nagyobb sorba, mert a megállónév alatt a kopás által takarva még külön HÉV felirat is olvasható (ami fölösleges, hiszen ott a hév piktogram).

Évjárat: 1998 körül

Belső oldal: Békásmegyer, Hév állomás megállónál a 42-est beszerkesztették. A piktogramok sorrendje változott illetve újabb típusú tojáslogót használnak.

Évjárat: 2000

Belső oldal: A Bölcsőde és Óvoda megállóhelyek neve Bálint György utca lett (vékony betűkkel szerkesztve). Árpád utca -> Hatvany Lajos utca szintén vékony betűkkel. Késői táblákra jellemző, új típusú piktogramokkal.

147

Évjárat: 80-as évek vége. Konkrét megálló és átszállásváltozás az adott időszakban nem történt, ezért pontosan nem tudtam behatárolni.

Évjárat: 1990 december, a 3-as metró újpesti szakaszának átadása után történt közlekedési változásokat tükrözi.

Külső oldal: Újpest-központg közlekedik. A Megyeri út mellett Újpest városrészt is feltüntették.

Belső oldal: Részletesebb tájékoztatás az átszállásokról. A metróátadás kapcsán jelentősen átalakult a felszíni hálózat. 

Évjárat: 1991 november - 1993

Külső oldal: A végállomást a Julianus barát utcában jelölték ki, eszerint módosult a külső oldal is, hagyományos régi betűkkel.

Belső oldal: Megállóváltozások: Temető utca -> Újpesti piac, Paksi József utca -> Perényi Zsigmond utca. Valamint a Julianus barát utca és az előtte lévő megálló a 90-es évek eleji szerkesztéstípusban.

Évjárat: 1994 október, első tojáslogós

Évjárat: 1998 körül

Külső oldal: A betűk vékonyítása. A járatszám a klasszikus régi típus helyett egy átmeneti szerkesztés a 90-es évek közepéről (legjobban a 7-es ívén figyelhető meg, már nem olyan kecsesek a számok.

Belső oldal: A logó a régi maradt (ha jól látom). Jobb oldali listán: Bem utca -> Langlet Waldemár utca (vékony betűkkel szerkesztve). A megszűnt 11-es villamost és a 104A buszt hézagot hagyva kiszerkesztették, valamint érthetetlen módon a 122-est is.

KÉPET KERESEK JOBB ÁLLAPOTÚ TÁBLÁRÓL!

Évjárat: 2000 körül

Belső oldal: Újabb típusú logó. Jobb oldali listán: Vékony számtípussal a Megyeri temető megállóhóz két átszállás (30,122-es) beszerkesztése.

148

Évjárat: 1994 szeptember, első tojáslogós és egyben utolsó tojáslogós

Belső oldal: A gyártási dátum hibásan 4/9-ként lett szitázva.

150

Évjárat: 1989.május, a járat indulásakor

Külső oldal: A járat indításakor nevezték át a Budafoki teret Savoyai Jenő térre. A legelsőként elkészült táblák még a régi elnevezést jelezték, ezért belső oldalukra már semmi sem került - végül mégis úgy döntöttek, hogy használják őket a buszokon.

Évjárat: Szintén 1989. május

Külső oldal: Immár Savoyai Jenő tér felirattal.

Belső oldal: A piktogramok lemaradtak.

Évjárat: 1991

Külső oldal: A pontosabb tájékoztatás érdekében a Regényes utca feltüntetése

Belső oldal: Megállónévváltozás: Magdolna utca -> Városház tér. Új megálló a Tóth József utcánál (vagy korábban kifelejtették?). A Savoyai téren számomra ismeretlen okból törölték a 3-ast. Az Arany János úti végállomásnevet pontosítva kiírták, azonban a két sor hibásan 1-1 megállóként szerepel.

Évjárat: 1994 szeptember, első tojáslogós.

Külső oldal: A Savoyai térhez Budafok felirat illesztve, emiatt a tér neve rövidítve lett és valamivel vékonyabb ez a felirat.

A járaton nem sokkal később már Ikarus 405-ösök közlekedtek 2001-ig.

Évjárat: 1999 január

Külső oldal: A végállomás a Törley térhez került. Egy ritkán alkalmazott vastag betűtípussal kidolgozva, külön érdekes, hogy a szám régi típusnak megmaradt

Belső oldal: Vékonybetűs megállólista. Különbségek: A végállomás más, a Tóth József utcánál fölöslegesen feltüntetik a 3-as, 14, 114-es átszállásokat, valamint természetesen a régen megszűnt 10A-t már nem jelöli. Érdekes a logó felett lévő járatszám kicsinysége, példa rá az oldalon még a 39-es tojás.

Évjárat: 2000 első fele

Külső oldal: A szám is átdolgozásra került a vastag típussal.

Belső oldal: A szám vastagon írt típus. A kapcsolatok helyett lehetőségek szó használata. Tényleges tartalmi különbség azonban nincs.

 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - TUDJ MEG TÖBBET SELENA GOMEZ MAGÁNÉLETÉRÕL, SZERELMÉRÕL, CSALÁDJÁRÓL, KARRIERÉRÕL!    *****    HA TE IS IMÁDOD A ZÖLD ÍJÁSZ VILÁGSIKERÛ SOROZAT ELBÛVÖLÕ SZERELMESPÁRJÁT AKKOR ITT A HELYED! MAGYAR OLICITY SITE    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    ARIANA GRANDE TODAY - MAGYARORSZÁG EGYETLEN ARIANA GRANDÉVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA - TUDJ MEG RÓLA MINDENT    *****    KOSEMBLOG.GP//A MAGYAR "A SZULTÁNA" RAJONGÓI OLDAL//BY: KÖSEM// KOSEMBLOG.GP//MINDEN, AMI KÖSEM...