bkvtablak
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
68 - 70

68

Évjárat: 1986 - 1989 (86 előtt csak Vörös október utca volt írva Kispest nélkül) - Mindkét oldalon azonos.

Évjárat: 1994 október, első tojáslogós

Külső oldal: Még 1989-ben módosították a változásoknak megfelelően Vas Gereben utcára

Évjárat: 1996 július, puha műanyag

Belső oldal: Sok változás, a módosításokat nem észrevehető módon készítették. Megszűnt a 35, 62, 135-ös járat, valamint az 50A villamosjárat. A 80-as busz helyett a 98-as jár ki Kőbányára, és elindult a 193-as is. A 42-es és 37-es villamos átszállásokat néhány helyen logikusabb tájékoztatás miatt máshova helyezték. Új megálló létesült a Gránátos utcánál.

Évjárat: 1997 első fele, puha műanyag. Táblaelhasználódás miatt készült, tartalmi különbség nélkül.

Évjárat: 1998. Táblaelhasználódás miatt készült, tartalmi különbség nélkül.

Belső oldal: A logóba Rt feliratot szerkesztettek.

Évjárat: 2000 év eleje

Külső oldal: Hibásan nyomtatott "AKDÉMIATELEP" felirattal. Ezt a szériát helyes feliratú matricákkal korrigálták, e táblán is ezért fehérebb a hibás felületnél lévő rész. Egyébként vastagbetűs és számos készítés, csak néhány járaton alkalmazták a korszakban.

Belső oldal: Újfajta, más- és kisebb betűtípusú megállólista vastag járatszámmal. A listatípus más táblákon inkább 2001 évvége felé fordul csak elő. Sok átszállási változatás, ezek nagy része csak logikusság, vagy egyéb szempont alapján (pl. teljesen fölösleges volt a Kozma utcához berakni jobb oldalon a 61, 61, 62 buszokat, mert addig is közös útvonalon haladnak a 68-assal). Lényeges változás: a keresztúr busz és a 37A villamos megjelenése. Az átszállási kapcsolatok helyett lehetőségek szót használnak.

Évjárat:  2000 szeptember

Külső oldal: Azonos stílus, de már hibamentes nyomtatás, képet így nem tettem fel.

Belső oldal: A 93-as helyett reptér buszt jelöl. Megállónévváltozások Kispest irányában: Újhegyi út (Gumigyár) -> Újhegyi út, Sportliget; Sibrik Miklós úti felüljáró -> Felüljáró.

Évjárat: 2001

Külső oldal:  Korszakra jellemző kis járatszámmal és betűkkel (az újlogós táblákéhoz hasonló, de annál kecsesebb típusok.)

Belső oldal: Érdekes módon a logót egy satírozottra cserélték, valamint az itt lévő járatszám is a régi típusú lett. A lehetőségek szó helyett ismét  kapcsolat használata. Átszállások: jelöli a 2000 októberében indult újhegy buszt. A bal oldali listán a Simonyi Zsigmond utcához visszakerült a 93-as busz,a mit még régebben érthetetlen okokból leszedtek. A jobb oldali listán logikus átszállási kapcsolat miatt Kőbánya Kispestnél feltűntették az 51-est, a Gergely utca helyett pedig a felüljárónál a 17, 17, 117-es buszokat (talán itt könnyebb az átszállás). A listából valamiért eltűnt a 37A villamos.

Évjárat: szintén 2001

Külső oldal: A kis járatszám észrevehetetlensége miatt a szám egyedi módon elnyújtották (lásd még 2001-es 91-es és 2002-es 98-as)

A belső oldal nem változott!

69

Évjárat: 1989. február, a környéki díjszabás bevezetésekor

Szintén 1989-ben készült ez a tábla. Különbsége, hogy a határátlépést jelző csíkot a feliratok elkészítése után szitázták rá.

Évjárat: 1994.október, első tojáslogós

Külső oldal: A Ferihegyi úti elágazás neve 1991 óta Rákoskeresztúr, városközpont. Ezt a formát még a balos korszakban alakították ki. A Kun József utca rövidítése megszűnt.

Évjárat: 1997 első fele, puha műanyag. A csík iránya ellentése és a járatszám előtt fut végig.

Belső oldal: Feltüntették az utolsó budapesti megállót. Törölték a megszűnt 62-est, azonban a 197-es véletlenül ott maradt, ezért utólag lekaparták.

Évjárat: 1997 második fele, kemény műanyag. A korszakra jellemző citromsárga csíkkal.

Belső oldal: A logó aljába Rt felirat került. Más változás nincs (még a 197-es is listában maradt)

Évjárat: 1998 második fele (jelöli az augusztusban indult keresztúr buszt) Ellentétes irányú csíkkal

Külső oldal: Megszűnt a Rákoskeresztúr szöveg rövidítése, teljes kiírás a 90-es évek közepétől jellemző vékonyított, vízszintes irányban összenyomott betűkkel.

Belső oldal: Megállóátnevezés: Rákoscsaba utca -> Csaba vezér tér (emlékmű felállításakor jött létre ez a tér 1998-ban), Göcsej utca -> Temető utca, Kelecsény utca -> Czeglédi Mihály utca. Átszállások: már szerepel a keresztúr busz, a hibás 197-es itt már nincs, keresztúr felé a Csaba vezér térnél beírták átszállásnak a 69A-t is, jogosan, hiszen itt annak útvonala egy rövid szakaszon eltér a 69-estől. Vékony számokkal beszerkesztették a korábban kifelejtett 80-as és 180-as járatokat is.

Évjárat: 1999 körül, barna csíkkal

Belső oldal: Vékony betűs megállólista. Határátlépésről tájékoztató szöveg megjelenése. Új megálló: Szabadság sugárút. Jobb oldalon a kapcsolatok helyett lehetőség szót használnak.

Évjárat: 2001 körül

Belső oldal: Más típusú határátlépést jelző szöveg.

Évjárat: 2002.szeptember, utolsó tojáslogós 

Belső oldal: Új megálló: Szárny utca / Érpatak utca.

69A

Évjárat: 1989 február (környéki díjszabás bevezetése)

Belső oldal: Nem készült (forgalomban sem volt), ugyanis hibásan határátlépést jelölő csíkot kapott.

Évjárat: 1993, az átszállási számtípusok alapján

Külső oldal: A Ferihegyi úti elágazás neve 1990 óta Rákoskeresztúr, városközpont. A Színes utca megálló mellé a Rákoscsaba városrész neve került.

Belső oldal: A visszautat is jelöli.

Évjárat: 1994 november, első tojáslogós

Külső oldal: Tojáslogósok gyakran használt betűtípusával és újabb típusú, kisebb A betűvel.

Belső oldal: Megállóváltozások: Péceli út -> Rákocsaba utca (mgh áthelyezés), Bélyeg utca -> Göcsely utca (mgh. áthelyezés)

Évjárat: 1997 első fele, puha műanyag

Belső oldal: Megszűnt járatok törlése (62,197), az átszállássort a hézagok helyére igazították. 

Évjárat: 1997 - 1998 fordulóján, kemény műanyag

Belső oldal: Megállóátnevezesések vékony betűkkel szerkesztve: Kelecsény utca -> Czeglédi Mihály utca, Zrínyi utca -> Csaba vezér tér, Göcsej utca -> Temető utca.

Évjárat: 1998 augusztus után (már jelöli a keresztúr buszt)

Külső oldal: A járatszám közelebb került a keresztúri végállomáshoz.

Belső oldal: Újabb típusú logó és a keresztúr busz beszerkesztése (le van kopva, ezért csak halványan látszik.)

KERESEK ÉLESEBB KÉPET A SZÉRIÁRÓL!

Évjárat: 2000 körül

Külső oldal: A keresztúri végállomás 3 sorba lett írva.

Belső oldal: A logót valamivel közelebb húzták a járatszámhoz.

70

Évjárat: 1986.szeptember (útvonalmódosítás a Dembinszky utca térségében) - 1987.szeptember, a 25A-t még nem jelöli (a Deák utcánál kellene szerepelnie).

Belső oldal: Akkoriban még a 73-as járt, mely a Telepes utcán haladt párhuzamosan a 70-essel a Rákospatakig.

Évjárat: 1988.június (73 -> 73)

Belső oldal: A Telepes utcánál értelemszerűen törölték a 73-ast, de a 24-est is, mivel fölösleges tájékoztatásként szerepelt. Szintén fölöslegesség miatt törölték az Arany János utcánál a 25-öst. A Deák utcánál megjelenik az 1987-ben indult 25A. Megállóváltozás: az Énekes utca és Horváth Mihály utca megállók összevonásából létesült a Csobogós utcai megálló, valamint az Árokhát utca megálló (mely addig hibásan volt feltüntetve) út nevet kapott.

Évjárat: 1995. február

Külső oldal: A Sipos Dénes út neve 1991 óta Székely Elek út. Rákospalotát rövidítés nélkül tűnteti fel.

1996-ban az úttvonalát a Medimpexig hosszabbították. Mivel a Medimpex - Székely Elek út szakasz kihasználatlansága alacsony volt, ezért gazdaságosabbnak találták, ha csak a ritkábban járó 70-es jár ki.

Évjárat: 1996 február (még kemény műanyag)

Külső oldal: A régi típust vékonyítva kis méretű betűket használtak (mint az ugyanekkor megváltozott 25 és 25gy járatoknál), a számok pedig vesztettek kecsességükből a régi típusokhoz képest.

Belső oldal: Megszűnt járatok: 44-es villamos és 132-es busz. Az Arany János utcánál feltüntették a 25-öst. A hosszabb útvonal miatt az osztlopokat átrendezték.

Évjárat: 1999

Belső oldal: Új típusú logóval. 1996 júliusában megszűnt a 104A (helyén még mindig hézagok), a 67-es villamos helyett 67V közlekedik. Több helyen csak logikusság szempontjából feltűntették a 25-ös, 104-es vagy 170-es járatokat. A Bosnyák téri átszállásokat vékony számokkal újraszerkesztették, hogy beleférjen a pólus busz (ekkor még pólus centerként van beszerkesztve)

Évjárat: 2000 ősz

Belső oldal: Feltüntették vékonybetűkkel az ekkor induló palota buszt és a 63-as villamost.

Évjárat: 2001 első fele

Belső oldal: Valamilyen okból a jobb oldali listán a Székely Elek útnál leszedték az átszállásokat, illetve a pólus center jelzése pólus-buszra változott.

Évjárat: 2002 második fele (utolsó tojáslogós)

Belső oldal: A 63-as helyett már 3-as villamost jelöl, a 2002 júliusától szünetelő 32-es helyén hézag van, valamint a Székely Elek útnál visszatették az átszállásokat, de számomra érthetetlen okokból kiszedték a 25-öst.

A járatra garázsmeneti tábla is készült 2001 körül a korszak garázsmeneti tábláira jellemzően kisebb járatszámmal és felirattal.

 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - TUDJ MEG TÖBBET SELENA GOMEZ MAGÁNÉLETÉRÕL, SZERELMÉRÕL, CSALÁDJÁRÓL, KARRIERÉRÕL!    *****    HA TE IS IMÁDOD A ZÖLD ÍJÁSZ VILÁGSIKERÛ SOROZAT ELBÛVÖLÕ SZERELMESPÁRJÁT AKKOR ITT A HELYED! MAGYAR OLICITY SITE    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    ARIANA GRANDE TODAY - MAGYARORSZÁG EGYETLEN ARIANA GRANDÉVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA - TUDJ MEG RÓLA MINDENT    *****    KOSEMBLOG.GP//A MAGYAR "A SZULTÁNA" RAJONGÓI OLDAL//BY: KÖSEM// KOSEMBLOG.GP//MINDEN, AMI KÖSEM...